top of page

ProKart Eesti KV II etapp kardispordis @ Kuningamäe

Põltsamaal Kuningamäe kardikeskus 17.-19.juuli toimunud Eesti meistrivõistluste ja Eesti Prokardi karikavõistluste etapil tähistati ühtlasi kardispordi 60 aasta juubelit Eestis. Lisaks oli tegu 44. Väino Allipere mälestusvõistlusega.

KS Academy meeskonna jaoks oli tegemist suurima koosseisguga võistlustega sellel aastal, kus võistlustel osales 6 pilooti. Kokku osales võistlustel 135 võistlejat CIK-FIA ja ROTAX klassides kokku.

Kõige väiksemas võistlusklassis CADET esindas meeskonda Oskar Pihlas. 9 võistleja seas saavutas Pihlas tubli 5.koha!

Konkurentsitihedas MICRO klassis võistles kokku 17 pilooti. KS Academy tiimi esindasid Patrick Orvandi, Endrik Peets ja Ralf Rahkema. Kvalifikatsiooni paima aja sõitis välja Patrick Orvandi #23 . Sellega on ta see aasta EMV kolmest etapist võitnud kõik 3 ajasõitu! Endrik Peets - Karting sõitis välja 7.aja ning alustav Rahkema 17nda aja. Eelfinaalis, peale 2 valestarti, tabas liidripositsioonilt startinud Orvandit aga tehniline apsakas ning stardi ajaks ta oma positsioonile ei jõunud, ületades stardijoone ligi 10 sekundit hiljem, kui teised. Pingelise sõidu lõpuks oli Orvandi suutnud tõsuta lausa 10 kohta ning lõpetas Peetsi ees P7 ning Rahkema P16. Finaalis suutis Orvandi oma kohta ilusa sõiduga parandada ning tulemuseks koht poodiumil! Peets sai küll hea stardi, tõustes isegi 3.kohale, kuid ei suutnud näljaste konkurentide rünnakule vastu panna, tulemuseks P8. Rahkema lõpetas sõidu P16.

Võistlejate rohkeim klass oli MINI - 25 sõitjaga. KS Academy tiimist olid võistlustules Johannes Kasemaa nr.81 ja Rasmus Teller. Kvalifikatsioonis saavutati vastavalt 16. ja 17. aeg. Seejuures positsioonid 7-17 mahtusid 0,2 sekundi sisse. Eelfinaalis saavutas Kasemaa P11, kuid esistange karistusega +3sek langes ta P17. Teller Tõusis seejärel isekoha võrra ning sai finaali startida P11. Võitluslikus finaalis said mõlemad piloodid ajakaristuse ning sõit lõppes Kasemaa jaoks 14. ja Telleri jaoks 18.kohaga.


Piltide autor: Pille Russi www.rallifotod.eu Rohkem pilte https://rallifotod.eu/album709/fotod.html Tulemusi saab vaadata siit: https://speedhive.mylaps.com/Events/1999226 Rohkem võistluste kohta lugeda saab: https://uus.autosport.ee/.../fotod-kardispordi.../




bottom of page