top of page

Eesti Meistrivõistlusted Kardispordis IV etapp @ Aravete

Eesti Meistrivõistlusted Kardispordis IV etapp 15.-16.juuli: Aravete Kardiradal sõidetud IV etapp pakkus palju pinget ja põnevust. Muutlikud ilmastikuolud, kus päike ja vihm vaheldusid, tekitas mehaanikutele parajalt peavalu. KSAcademy meeskonnast olid seekord rajal: Oskar Pihlas - cadet, Endrik Peets - Karting, Patrick Orvandi #23 ja Ralf Rahkema - micro ja Johannes Kasemaa nr.81 - mini klassis.

Cadet klassis hoidis Pihlas stabiilset joont, saavutades ajasõidus, kui finaalides 7.koha. Micro klassis läks Aravetel võistlustulle 17 sõitjat. Ajasõit toimus niiskel rajal ning tulemusteks Orvandi P3, Peets P5 ja Rahkema P16. Esimese finaali ajaks oli rada kuivanud ning tulemused vahetunud Peets P3 ja ning 3 sekundilise ajakaristuse saanud Orvandi P5. Sellise järjestusega mindi ka teise finaali. Teises finaalis asusid juhtima hea stardi saanud Kasepõld ja Kaljuste. Kahjuks tegi Kasepõld liidrikohalt sõiduvea ning sõitis rajalt välja. Kuigi tal õnnestus rajale tagasi pääseda, oli ta kaotanud hulga kohti, mida tagasi sõita enam polnud võimalik. Kui finišijoon ületati järjekorras Jauk, Peets ja Orvandi siis Peetsile sõidu ajal intsidendi põhjustamise eest määratud ajakaristus langetas ta kolmandaks ning lõpptulemus I Markus Jauk (Aero racing) II Patrick Orvandi ja III Endrik Peets. Topeltpoodium meeskonnale!!

Orvandi nimele jäi ka micro klassi võistluste kiireim ringiaeg!

Mini klass oli kõige osalejaterohkeim, kokku lausa 28 võidusõitjat - Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja Rootsist! Ajasõidus suutis Kasemaa välja sõita 18.aja. Esimene finaal kahjuks ebaõnnestus mitmete intsidentide tõttu. Tulemuseks 24.koht. Teises finaalis õnnestus suure võitluse tulemusena tõusta 5 kohta ning saavutada lõppresultaadiks P19.




bottom of page